Werkwijze

Ik werk volgens De 4 natuurkwaliteiten. De basis hiervan is al in 460 voor Christus ontdekt door Hippocrates. Als grondlegger van de westerse geneeskunde zag hij als eerste dat ziekten een natuurlijke oorzaak hadden in plaats van een bovennatuurlijke, wat ze in die tijd altijd nog dachten.

Ieder levend wezen komt ter wereld met een unieke blauwdruk.

Dit is jouw wortel! Als je die wortel trouw blijft en dus dicht bij jezelf blijft, is de kans heel groot dat je in balans blijft. Op alle gebieden.

De 4 Natuurkwaliteiten zijn opgebouwd uit twee assen.

De as: WARM < > KOUD en de as: DROOG < > VOCHT.

Hieronder vindt je de tekening van de assen om het wat te verduidelijken. Iedereen heeft een plekje op deze twee assen waar hij of zij zich helemaal zichzelf is. Dit is jouw wortel, je voelt je prettig op deze plek en als je natuurlijk in je vel zit kun je soepel bewegen over deze twee assen.

Tijdens je eerste intake leg ik de 4 Natuurkwaliteiten nog meer in detail aan je uit. Mocht je nu al nieuwsgierig zijn dan kan je nog uitgebreidere info vinden op de website 4natuurkwaliteiten.nl

We leren in onze westerse maatschappij al heel jong om deze wortel, jouw natuur, jouw temperament te verlaten.

Stukje bij beetje. Vaak begint dat al in de baby en kindertijd;…. Als een kindje huilt wordt er getroost maar ook gesust; niet huilen, stil maar, het is al goed, dat herkennen we allemaal. We leren dan al om niet te doen wat we wél voelen!!!

Het wordt ons afgeleerd om uit te scheiden.

Alles wat ons lichaam verlaat…. De output, moet er wel echt uitgaan. Anders hoopt het zich op en gaan er klachten ontstaan.

Tranen, boze woorden (schelden), poep, plas, zweet, sperma, menstruatiebloed, etc.. Het is een beetje een taboe om over te praten, laat staan het belang ervan in te zien.

Terwijl we aan de andere kant wel veel praten en vinden van voeding. Input dus. Ook dat is zeker belangrijk maar soms zelfs ondergeschikt aan onze output.