Wat is dat eigenlijk…Natuurlijk in je vel zitten?

Voor mij betekent dat uitgerust en vol energie aan je dag beginnen. Zin hebben in de dag, of het nou een werkdag is of een vrije dag. En voldoende verbindende relaties om je heen die jouw leven kleuren. En dit alles het liefst in goede gezondheid. Maar ook dat is een relatief begrip of in ieder geval subjectief.

 

Want ja…. Heb jij regelmatig hoofdpijn, of last van een opgeblazen buik na het eten, of ben je structureel verkouden of is je huid al lange tijd onrustig? Of voel je dat je gewicht niet meer bij je past? En ben je hieraan gewend geraakt en vindt je dat er inmiddels gewoon bij horen? Gewoon omdat je geen idee hebt hoe dan? En iedereen toch wel iets heeft…. Toch?

 

Ja, vaak wel. Maar dat betekent niet dat het normaal is. Althans laat ik voor mezelf spreken, ik vind het niet normaal dat als je iets mankeert je dat als gewoon gaat beschouwen.

 

Ook ik heb jarenlang (lees: ruim 40 jaar!) aangenomen dat pufjes en neussprays nou eenmaal bij mij hoorden. Ik was een KNO – kind en had simpelweg allergische bronchites, tja dat was gewoon pech… zo zag ik dat het grootste deel van mijn leven. Maar nu zie ik dat allang niet meer zo. Nu ik medicijnvrij ben! Wat een vrijheid. Niet meer in paniek raken als ik de deur uitga en me bedenk dat mijn pufje vergeten ben.

 

Gezond zijn is voor mij vooral onafhankelijk zijn!

 

Natuurlijk is er ook een factor pech, en ook geluk. En natuurlijk zijn er genetische factoren, en vele ernstige aandoeningen waar helemaal niemand om gevraagd heeft.

Maar toch is er een groot deel wat neerkomt op verantwoordelijkheid nemen. Verantwoordelijkheid voor je leven, je leefstijl, je gezondheid en dus je geluk!

 

Kortom bewust worden! Bewustwording!

 

En omdat ik zelf heb ervaren dat er ‘wonderen’ kunnen gebeuren op het gebied van ziekte, ongemak en ongeluk. Ben ik heel blij om deze kennis, stukje bij beetje met jullie te gaan delen! Ik heb zoveel te vertellen, dus vanaf nu komt er iedere week een nieuwe blog van mij voor jou over: “Natuurlijk in je vel” zitten!

 

Ik wens jullie een hele mooie dag!

 

En mocht je iets herkennen van mijn verhaal… Is er iets wat jou iedere dag belemmert, begin dan vandaag met je bewust worden van het feit dat je een ongemak hebt.

 

En wil je meer informatie over mijn werkwijze, stuur een mailtje naar natasja@natuurlijkinjevel.nl

 

Natuurlijke groet,

Natasja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.